maanantai 8. maaliskuuta 2010

Ruokailutilan uusi ilme

Ruokailutilan muutosprojekti on valmis. Peiliovien maalauksen lisäksi kattoon laitettiin koristelista, vanhoja tuoleja kunnostettiin ja lattialistat maalattiin. Muutokseen olen tyytyväinen. Pyökkiset peiliovet eivät koskaan olleet meidän värisemme, ja nyt ruokailutilassa on sitä valoisuutta, mitä me sinne kaipasimmekin.


Ihan alunperin muuttaessamme lähtötilanne oli yllä näkyvä.


Seinä tapetoitiin syvän ruskealla, eläväpintaisella kuitukangastapetilla ja kuutiohyllyt pääsivät seinää koristamaan. Oma ruokailuryhmämme koostuu kotikonnuilla valmistamastamme pöydästä, jonka väriksi valittiin lopulta vähän vahingossa musta, sekä erilaisista vanhoista alun perin varsin kirjavanvärisistä perintö- ja kirpputorituoleista, jotka hiottiin ja maalattiin valkoisiksi. Isojen peilikaappien väri närästi alusta alkaen, vaan toimeen tarttuminen niiden maalaamiseksi otti aikansa.


Nyt ovat ovet viimein valkoiset. Yksi ruokailuryhmän tuoli tosin koki kovan kohtalon ja rysähti kasaan kiipeillessämme jokin aika sitten poraamassa amppelikoukkuja kattoon, joten ruokailuryhmä on nyt tilapäisesti yhtä tuolia vaille.



Muori virkkasi toiveeni mukaisesti kuuden palapeilin päälle valkoiset pitsiliinat. Ei ihan kamalan käytännöllinen väri tuo valkoinen ja etenkin ruokapöydässä, mutta olkoon se vähemmän oleellista...




Ruokailutila on yhteydessä olohuoneeseen, jossa tuo sama tummanruskea - musta - valkoinen -teema jatkuu. Tänne, kuten myös keittiöön, halusimme ehdottomasti lumenvalkoiset nukkamatot. Ei niin käytännöllistä sekään... Niin, jos joku tietää hyviä vinkkejä mattojen puhtaana pitämiseen, otan vastaan. Vaikka matoille ei ole mitään kaatunut ja kotimme on lapseton-koiraton-kissaton, tuntuu olevan mahdotonta välttää mattojen muuttumista vähemmän valkoisiksi. Ovat olleet meillä vajaan vuoden, ja siinä välissä kertaalleen jo pesetettykin, ja taas tuntuu, että harmahtavat. Inhottaa. Täytyy varmaan keksiä jokin suunnitelma B noiden mattojen varalle.


Olohuone-ruokailutilan verhojen kanssa takuttiin pitkään. Ikkunoissa roikkui hetkellisesti ties minkälaisia kötöstyksiä ja Eurokangas rikastui turhista kangasostoista, kun verhot eivät sitten ommeltuina enää miellyttäneetkään. Viimein päädyimme perusohueen valkoiseen voile-verhoon, joka kattaa nyt molempien tilojen koko ikkunaseinät. Tuo yhtenäisyyttä ja valoisuutta muuten tummiin värisävyihin.

Yksi seuraavista projekteista on portaiden maalaaminen -yllätys yllätys - valkoisiksi.

3 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen tuo peili-liina idea!
    Ja muutenkin, kun katsoo tuota alkuperäistä kuvaa..tosi hienoksi ootte sisustaneet kotinne!
    Jos saat niitä vinkkejä valkoisena pitämiseen, juoruathan ne mullekin???

    VastaaPoista
  2. Tulipa valoisaa. Valkoiset peiliovet näyttävät hyvältä samoin uudet valaisimet olohuoneen puolella ja ruokapöydän yllä. Valkoinen peili sopii hyvin tummalle seinälle. maanantaiterveisin äiti

    VastaaPoista
  3. Vasta kun katseli ennen-jälkeen -kuvia, ymmärsi kunnolla, miten tosi ison työn te olette tehneet siinä, että olette saaneet kodistanne sellaisen kuin se nyt on. Sitkeys ja uutteruus on kyllä palkittu, lopputulos on nimittäin niin upea, että Innon ja muiden sisustusohjelmien ideat kalpenevat välittömästi teidän kotonne rinnalla! ♥

    VastaaPoista

Kommenttisi tai ajatuksesi ilahduttaa aina. :)